Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home / Напої / З чим подавати шампанські вина

З чим подавати шампанські вина

Шампанські вина – благородні напої, які надають будь-якого свята або вечері особливу атмосферу. При цьому потрібно правильно поєднувати ігристе вино з продуктами та стравами, щоб його смак розкрився.

Червоне ігристе вино чудово поєднується з сирами. Щоб оформити сирну тарілку, використовуйте брі, молодий камамбер, козячий, едам, гауда, чеддар, горгонзола. Пам’ятайте, що до 1 увазі ігристого вина потрібно подавати кілька варіантів сиру. В ідеалі, шампанське повинно бути охолоджене до 9 градусів, а сир витриманий при кімнатній температурі кілька годин.

Крім сирів з шампанськими та ігристими винами можна подавати свіжі фрукти, які потрібно попередньо нарізати на часточки або зробити з них канапе. Також можете додати горіхи, очищені від шкаралупи – вони можуть бути будь-якими, які вам подобаються, але враховуйте переваги і гостей. Не забудьте подати крекер або хліб, нарізаний невеликими акуратними шматочками.

Брют відмінно поєднується з дарами моря. Можна подавати бутерброди з червоною або чорною ікрою, але не потрібно щедро присмачувати їх маслом, адже в цьому випадку смак самого напою розкриється недостатньо добре. Ікру можна помістити в невелику тарілочку, а поруч викласти шматочки хліба або солоного печива.

Морепродукти можна подавати до сухим ігристим винам. Але не потрібно додавати лимонний сік, оцет або часточки цитруса, так як в напої досить природною кислоти при мінімальному вмісті цукру. Від вас практично не буде пахнути морепродуктів, адже вино чудово усуває специфічний аромат.

Прошутто подають до сухим і напівсухим ігристим винам, в тому числі до рожевим. Крім цього можна ставити на стіл суші. А ось з соєвим соусом і імбиром потрібно бути обережними, так як вони перебивають благородний аромат і смак вин.

Фруктові салати гармонійно поєднуються з легкими та солодкими ігристими винами. Єдине правило – не додавати лимони або інші цитрусові в необмежених кількостях. Максимум ви можете злегка збризнути салат соком або покласти трохи апельсина або грейпфрута. А от інші різновиди фруктів, особливо виноград, можна поєднувати між собою.

Ігристе вино потрібно вкрай обережно подавати з м’ясом. Наприклад, до качці підійде рожеве вино, до свинини і яловичини – червоне, а до курки – напівсолодке біле. Але враховуйте індивідуальні смакові переваги, адже деяким людям подобаються нестандартні варіанти закусок.

Шоколад і морозиво – відмінно поєднуються з винами. Краще всього вибирати гіркий шоколад, який виконаний з натуральних інгредієнтів. Вершкове, полуничне, ванільне морозиво можна додавати безпосередньо в келих з ігристим вином, а краще – з шампанським.

Деякі люди подають до шампанським винам піцу, торти, другі страви і навіть супи. Це, звичайно, не зовсім стандартні варіанти. Намагайтеся експериментувати, поєднуючи напої з різними продуктами, а в цьому вам допоможе «Азбука Смаку». У нас ви завжди знайдете шампанські і ігристі вина в асортименті, а також продукти, які з ними поєднуються. Працює доставка, час якої можна підібрати індивідуально. Деякі продукти і напої можна придбати в інтернет-магазині, але ви завжди можете відвідати наш супермаркет!