Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home / Напої / Як зробити настоянку з вишні

Як зробити настоянку з вишні

Настоянки на горілці в народі, мабуть, не менш популярні, ніж магазинне вино. Люди роблять домашні настойки з різних ягід і фруктів, але особливо популярним сировиною для таких напоїв є вишня. Ця ягода, на відміну від черешні, має невеликі розміри, так і солодкої її не назвеш. Зате вишнева настоянка на горілці п’ється легко, різкий смак горілки пом’якшується ягодою. Є кілька рецептів, як зробити настоянку з вишні, причому для одних вишня використовується з кісточками, для інших – без них.

Вам знадобиться
  • Для класичної настоянки:
  • – 1,5 кг ягід вишні;
  • – 0,7 літра горілки або аналогічного спиртного;
  • – 0,5 кг цукру.
  • Для настоянки без кісточок:
  • – 1 кг ягід вишні;
  • – 3 кг цукру;
  • – 1 л горілки.
  • Для настоянки з вишневими листям:
  • – 50 ягід вишні;
  • – 200 вишневих листя;
  • – 1,5 кг цукру;
  • – 1 л горілки;
  • – 1 л води;
  • – 1,5 ч. л. лимонної кислоти.
Інструкція
1
Класична настоянка з вишні

Свіжі або заморожені ягоди вишні подвяльте на сонці протягом декількох днів, розклавши рівним шаром, або залиште в духовці на 4-6 годин при температурі 60-80 С. Це необов’язково, однак допоможе прибрати зайву вологу, що робить настоянку водянистою, прісної. У трилітровій банці змішайте горілку, цукор і ягоди, поставте банку, щільно закривши її, на 30 днів у темне місце при кімнатній температурі.

2
Процідіть настоянку через кілька шарів марлі і вати. Розлийте настойку в пляшки і закупорьте. Зберігайте не більше 3 років в холодильнику або льосі.
3
Вишнева настоянка без кісточок

Вийміть кісточки з ягід, складіть м’якоть в банку, засипте цукром залиште в спокої на пару-трійку годин, щоб ягоди пустили сік. Потім додайте горілку, закрийте банку кришкою і кілька разів струсніть, після чого поставте в темне місце при кімнатній температурі 14-18 днів.

4
Профільтруйте напій через марлю і вату стільки разів, скільки буде потрібно до повної прозорості. Розлийте настойку в пляшки. Зберігати готовий напій слід не більше 3 років у темному прохолодному місці.
5
Настоянка з вишневими листям

Вишня на горілці може бути приготована і з листям. Помийте листя і ягоди, кісточки можете видалити, якщо самі побажаєте. Залийте все водою і варіть 15 хвилин на слабкому вогні, після чого процідіть через марлю. Додайте в отриманий відвар цукор з лимонною кислотою, перемішайте і варіть ще 10 хвилин на слабкому вогні.

6
Отриманий сироп охолодіть до кімнатної температури, залийте горілкою, розлийте по пляшках і закупорьте. Щоб надати напою додатковий аромат, можете перед закупоркою кинути в пляшку кілька свіжих вишневих листя. Перед вживанням наполягайте напій 15-20 днів при кімнатній температурі. Якщо настойка стала каламутною, профільтруйте за допомогою вати. Зберігати напій слід в темному прохолодному місці не більше 2 років.
Відео по темі