Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home / Напої / Як приготувати вино з чорноплідної горобини на яблучному соці

Як приготувати вино з чорноплідної горобини на яблучному соці

Чорноплідна горобина (аронія) – смачна і терпка ягода, що дуже цінно для домашнього виноробства. Однак ароматним чорно-пурпурним плодам не вистачає соковитості і кислоти для того, щоб отримати з них досить міцний напій. Можна приготувати вино з чорноплідної горобини на яблучному соці, тоді аронія додасть смаку кінцевого продукту силу і глибину, алкоголю – необхідний градус.

Рябиновое вино: підготовка сировини і водяний затвор

Щоб приготувати вино з чорноплідної горобини на яблучному соці, необхідно зібрати стиглі, але не розм’яклі до стану «картоплі» яблука. Плоди слід ретельно промити, видалити серцевини, нарізати на скибочки і пропустити через соковижималку.

На десятилитровую скляну пляшку, заповнену свіжовичавленим соком «по плечики», буде достатньо 1 кг чорноплідної горобини. Стиглу аронію необхідно розім’яти дерев’яним товкачем до стану кашки і змішати з яблучним соком, після чого додати в отриману суміш цукровий пісок з розрахунку 200 г на літр рідини.

Важливо, щоб при бродінні вина в домашніх умовах напій не переливався з ємності, тому на шийку бутля потрібно надіти гумову рукавичку або зробити простий водяний затвор. Він являє собою герметичну кришку з отвором і гумовою трубкою, кінець якої опущений в стоячу поряд посудину з водою.

Наявність горобини прискорить бродіння яблучного соку, при цьому розім’ята ягода стане гарним абсорбентом і вбере в себе зваж – домашнє вино з чорноплідної горобини стане прозорим.

Фільтрація і розлив горобинового вина

Приблизно через півтора місяця бродіння вина з горобини на яблучному соці припиниться. Вийшов молодий напій необхідно акуратно злити з допомогою шланга, спробувати і додати за смаком цукор. Для зупинки процесу бродіння вина в домашніх умовах слід додати на весь об’єм рідини 50 г горілки або 25 г спирту, після чого дати напою відстоятися ще пару тижнів.

По закінченні цього етапу рябиновое вино потрібно розлити по чистим пляшках, закупорити їх і відправити на зберігання в льох або холодну комору. Вино з чорноплідної горобини на яблучному соку виходить злегка терпке, приємного кисло-солодкого смаку і темно-червоного кольору. За такою ж технологією можна робити алкогольний напій на яблучному соку з иргой, черемхою і червоною горобиною.

Відео по темі