Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home / Їжа / Як приготувати тефтелі з рисом в мультиварці

Як приготувати тефтелі з рисом в мультиварці

Тефтелі – страва, яке поєднується з багатьма гарнірами. Приготувати смачні і ароматні тюфтельки зовсім нескладно, а якщо у вас є такий кухонний помічник, як мультиварка, то приготування спроститься в рази.

Вам знадобиться
  • – 300 грамів фаршу (суміш свинячого і курячого);
  • – одне яйце;
  • – 1/2 склянки рису;
  • – одна морква середнього розміру;
  • – 1/2 склянки манки;
  • – столова ложка рослинного масла;
  • – 1/2 склянки томатної пасти;
  • – склянка води;
  • сіль і перець (за смаком);
  • – лавровий лист.
Інструкція
1
Візьміть рис і гарненько промийте його в холодній воді. Налийте в каструлю води (близько 700 мл), доведіть її до кипіння і засипте в неї рис. Посоліть, перемішайте і варіть протягом 10 хвилин (цього часу вистачить, щоб рис зварився до напівготовності).
Відкиньте рис на друшляк, дайте воді стекти, а крупі охолонути.
2
Очистіть цибулю і моркву, промийте овочі, потім моркву натріть на тертці, а лук як можна дрібніше поріжте. У глибоку миску покладіть фарш, яйце, остиглий рис, цибулю та моркву, посоліть, поперчіть, все ретельно перемішайте до однорідної консистенції.
3
На плоску тарілку висипте манку. Наберіть столовою ложкою необхідну кількість фаршу (якщо хочете зробити маленькі тюфтельки, фарш краще набирати чайною ложкою), сформуйте кульки і обваляйте його в манці. Таким чином наробіть тефтелі з усього фаршу (манку можна замінити панірувальними сухарями).
4
Змастіть дно чаші мультиварки рослинним маслом, викладіть тефтелі, намагаючись якомога щільніше їх укласти. Закрийте кришку мультиварки і виставте режим “випічка” приблизно на 15 хвилин (це потрібно для того, щоб тефтелі німого підрум’янилися і при гасінні не розвалилися).
5
Воду змішайте з томатною пастою (воду можна замінити м’ясним бульйоном), посоліть і додайте лавровий лист. Цією сумішшю залийте тефтелі, закрийте кришку мультиварки і виставте програму “тушкування” на 40 хвилин. Тефтелі з рисом в мультиварці готові, подавати їх можна до будь-якого гарніру.