Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home / Їжа / Як приготувати рум’яну курку в духовці цілком

Як приготувати рум’яну курку в духовці цілком

Рум’яна курка, запечена в духовці – це смачне і нескладне в приготуванні блюдо. М’ясо виходить неймовірно ніжним, соковитим і ароматним. Дане блюдо відмінно підійде як для святкового столу, так і для повсякденних обідів.

Вам знадобиться
  • – 1 куряча тушка;
  • – 4 зубчики часнику;
  • – 1 ч. ложка сушеної петрушки;
  • – 2 ч. ложки лимонного соку;
  • – 2 ст. ложки оливкової олії;
  • сіль, чорний мелений перець за смаком.
Інструкція
1
Розрізаємо курячу тушку по грудці і видаляємо нутрощі. Жир навколо зобу і попки можна видалити або залишити – все залежить від того, наскільки жирним ви хочете зробити блюдо. Шкірку також можна залишити або зняти.
2
Тушку птиці ретельно промиваємо, після чого просушуємо її паперовим рушником. Потім робимо кілька проколів, які вставляємо зубчики часнику (так курка краще замаринується). Натираємо тушку сіллю і чорним меленим перцем.
3
Далі можна приступити до приготування маринаду. Для цього в окремому посуді змішуємо оливкову олію, лимонний сік і сушену петрушку. Отриманою сумішшю ретельно обмазуємо курячу тушку як зовні, так і всередині, після чого щільно обертаємо її харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на кілька годин.
4
Деко для випічки змащуємо олією, викладаємо на неї тушку птиці і ставимо випікатися на 30-35 хвилин, попередньо прогрів духову шафу до температури 220 градусів. При бажанні можна запекти курку на решітці.
5
Готову курку можна подавати на стіл в цілому вигляді або попередньо поділити її на порції. Як гарнір ідеально підійде запечену картоплю, рис або салат з огірків і помідорів.
Відео по темі
Зверніть увагу:
Для курячих страв найкраще підходять такі спеції, як базилік, петрушка, шавлія, каррі, чебрець і лавовий лист.
корисні поради
Маринад для курки можна приготувати за таким рецептом: 3 ст. ложки меду змішати з 1 ст. ложкою кунжутного масла, невеликою кількістю лимонного соку та яблучного оцту, після чого додати в суміш 4 зубчики часнику, видавленого через прес.