Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home / Їжа / Як приготувати м’ясо з картоплею в мультиварці

Як приготувати м’ясо з картоплею в мультиварці

Якщо ви купили собі мультиварку і ще не знаєте цікавих рецептів, то спробуйте приготувати м’ясо з картоплею. Просте на перший погляд блюдо, приготоване в цьому агрегаті, виходить дуже смачним. Ваші рідні залишаться задоволені.

Вам знадобиться
  • – м’ясо – 300 г;
  • – картопля середнього розміру – 5 шт.;
  • – цибулю ріпчаста – 1 шт.;
  • – морква – 1 шт.;
  • – чорнослив – 5 шт.;
  • – томатна паста – 1 ст. л.;
  • масло рослинне – 2 ст. л.;
  • вода – 1,5 мультистакана;
  • – спеції за смаком.
Інструкція
1
насамперед потрібно вибрати м’ясо для приготування. Ідеальний варіант – свинина або яловичина. З м’ясом свині страва вийде більш жирним і соковитим, а з яловичиною пісним. М’ясо птиці брати не рекомендується, воно в такому варіанті приготування вийде сухим.
2
Отже, будемо вважати, що ви обрали яловичину. Вам потрібно 300 грам м’якоті, без кісток і шкіри. М’ясо добре промийте під проточною водою, видаліть жир, жилки (якщо такі є) і наріжте кубиками середньої величини.
3
В чашу мультиварки налийте рослинне масло і викладіть подрібнене м’ясо. Тепер візьміть цибулю очистіть від лушпиння, наріжте півкільцями і викладіть поверх яловичини. Морква вимийте, видаліть шкірку, натерти на крупній тертці. Морква – третій шар цієї страви.
4
Картоплю вимийте, очистіть і наріжте кубиками середньої величини. Викладіть рівним шаром на моркву. Зверху картоплю змастіть томатною пастою. Чорнослив промийте і залийте на 3-5 хвилин окропом. Потім наріжте кожну ягоду на 4 частини і покладіть поверх картоплі. Влийте воду, додайте сіль і спеції за смаком. Якщо ви любите пряні страви, то можна присмачувати приправами кожен шар окремо.
5
Готуватися картопля з м’ясом буде 2 години на режимі «Гасіння» (практично у всіх моделях цей режим називається саме так, зрідка можна зустріти «Рагу»). Після звукового сигналу відкрийте кришку мультиварки і перемішайте блюдо. Картопля з м’ясом готова. Перед подачею можете присипати кожну порцію мелкорубленной зеленню.