Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home / Їжа / Як приготувати млинцевий торт з сьомгою

Як приготувати млинцевий торт з сьомгою

Млинці – це традиційне і ситне блюдо російської кухні. Прекрасне смакове поєднання ікри і солоної риби з млинцями відомо вже давно. Оригінальний млинцевий торт з сьомгою стане прикрасою будь-якого столу.

Вам буде потрібно:

Для приготування млинців:

  • червона ікра 1 ст. л.;
  • яйця – 4 шт.;
  • молоко – 2 стакан;
  • вода – 2 стакан;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • борошно – 4 склянки;
  • сіль – 0,5 – 1 ч. л.;
  • сода – 1 ч. л.;
  • масло – 2 ст. л.;
  • рослинна олія – 2 ст. л.

Для приготування начинки:

  • зелень кропу – 1 пучок;
  • слабосолона сьомга – 250 г;
  • сирний сир – 100 г

Приготування

Приготуємо тісто для млинців. У глибокій мисці з допомогою міксера збиваємо яйця з цукром, розм’якшене вершкове масло, сіль і соду. Вливаємо тепле молоко і воду. Поступово додаємо просіяне борошно. Тісто для приготування млинців має бути рідким.

На змащеній олією сковороді смажити млинці з двох сторін до утворення рум’яної скоринки. Коли млинець готовий, перекласти його на тарілку і змастити вершковим маслом. Для млинцевого торта необхідно спекти 17 – 20 штук млинців.

Приготуємо начинку. Беремо філе слабосоленої сьомги і дрібно ріжемо на шматочки. Пучок кропу промити і дуже дрібно порізати. Змішати кріп з сирним сиром.

Тепер залишилося сформувати млинцевий торт. На плоске блюдо викладаємо спечений млинець. Зверху змащуємо його начинкою з сиру і зелені кропу. Потім кладемо тонко нарізані шматочки сьомги. Таким чином повторювати з кожним млинцем, поки не закінчиться начинка. Останній верхній млинець змастити сирним сиром і прикрасити червоною ікрою.