Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home / Напої / Як приготувати грушеве лікерне вино в домашніх умовах

Як приготувати грушеве лікерне вино в домашніх умовах

Ранні сорти груші в середній смузі Росії зазвичай рясно плодоносять, при цьому плоди дозрівають одночасно, швидко стають м’якими і можуть загнити. Щоб урожай не пропав, його необхідно якнайшвидше обробити. Наприклад, приготувати грушеве лікерне вино в домашніх умовах. Це солодкий алкогольний напій красивого золотистого кольору і з ніжним ароматом, який хороший сам по собі і як інгредієнт оригінальних десертів.

Простий рецепт лікерного вина з груш

Зберіть зрілі плоди груші і ретельно переберіть їх, щоб повністю виключити підгниле сировину. Видаліть насіння і живці. Наріжте фрукти на невеликі скибочки і засипте їх у звичайну трилітрову банку. Для лікерного вина до чотирьох частинах груш додайте одну частину цукрового піску.

Закрийте ємність простий поліетиленової кришкою і залиште грушеве лікерне вино бродити при кімнатній температурі. Місце, де буде стояти скляна банка, повинна бути надійно захищена від попадання прямих сонячних променів. Через 2-2,5 місяця продукт буде готовий до вживання.

фільтрувати грушеве вино в домашніх умовах

Вистояне молоде лікерне вино з груш, стало прозорим, акуратно злийте за допомогою гумового шланга в порожні чисті бутлі. При цьому в шийку вставити лійку з щільної білої матерії, наприклад, клаптя бязі або фланелі. При розливі рідини намагайтеся не підняти каламуть з дна!

Залишок напою зі скляної банки процідіть через кілька шарів чистої марлі і залиште настоюватися протягом тижня до прозорого стану. Зберігайте домашнє грушеве вино в скляній, щільно закритій тарі в темному прохолодному місці з постійною температурою.

Як вживати лікерне вино з груш

Як будь-які інші десертні алкогольні напої, домашнє грушеве вино ви можете подавати до солодкого, наприклад, фруктів та кондитерських виробів. Крім того, у вас під рукою – оригінальна основа для приготування унікальних коктейлів, десертів, начинок для випічки, якими можна побалувати себе і здивувати близьких. Ось тільки деякі рецепти з грушевим вином.

Коктейль з грушевого лікерного вина з гвоздикою

Мелену гвоздику (40 г) залийте гарячою водою і закип’ятіть, потім закрийте каструлю і дайте постояти під кришкою протягом 20 хв. Гвоздиковий настій процідіть. Приготуйте сироп для домашнього коктейлю: візьміть цукровий пісок і воду в співвідношенні 1:1, доведіть рідину до кипіння, поступово вводячи цукор. Додайте настій гвоздики і проваріть на повільному вогні 10 хв.

На одну порцію коктейлю змішайте в конусоподібному келиху домашнє грушеве вино і солодке шампанське (30 мл), м’ятний або абрикосовий лікер (20 мл), 2 чайні ложки свіжовичавленого лимонного соку і така ж кількість гвоздикового сиропу. Пийте напій з льодом.

Абрикосова начинка з грушевим вином для пирога

Ретельно промийте стиглі абрикоси (800 г), розділіть їх на половинки і видалити кісточки. Покладіть фрукти на тісто для відкритого пирога напівкруглої стороною верх, після чого промажте зверху абрикосовим варенням або повидлом (100-150 г).

Збризніть начинку грушевим лікерним вином (50 мл). Зверху розкладіть шматочки вершкового масла (всього 3 столові ложки), посипте п’ятьма столовими ложками цукрового піску.

Бананове морозиво з грушевим лікерним вином

Влаштуйте за допомогою каструлі і миски відповідного діаметру водяну баню. В ній 10 хв збивайте суміш цукрового піску (0,5 склянки) і яєчних жовтків (6 шт). Коли солодка маса подвоїться в обсязі, остудіть її.

Збийте 300 мл охолоджених (але не заморожених!) вершків жирність яких повинна бути не менше 30%. Віничок і ємність для збивання попередньо потримайте в холоді. Коли у вас вийде стійка біла субстанція, з’єднайте її з остиглими яєчним жовтком з цукром.

3 банани Очистіть, наріжте в чашу блендера, додайте сік одного лимона і подрібніть все до пюреобразного стану. Всі інгредієнти бананового морозива ретельно вимісіть і охолодіть в морозильнику до повного застигання. При подачі кожну 120-грамову порцію десерту поливайте столовою ложкою вина.

Якщо вам вдалося приготувати грушеве лікерне вино в домашніх умовах, ви можете експериментувати і з іншими рецептами, тільки не забувайте, що всі вони – для дорослих гурманів і не призначені для дитячого меню.

Відео по темі
Джерела:
  • Домашнє вино: технологія виготовлення