Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home / Напої / Як приготувати глінтвейн швидко і просто?

Як приготувати глінтвейн швидко і просто?

Глінтвейн зігріває і піднімає настрій у холодну пору року. Цей напій зазвичай готують довгими осінніми та зимовими вечорами з червоного вина або портвейну, прянощів і цукру, іноді до нього додають коньяк, ром, горілку або лікер.

Щоб приготувати смачний глінтвейн, потрібно пам’ятати про декілька правилах. По-перше, під час приготування не можна допускати, щоб напій закипів, його потрібно нагрівати максимум до 70°З у вогнетривкій, але не металевому посуді. По-друге, для глінтвейну вибирають вузьку і високу посуд, щоб він довго не остигав.

Глінтвейн «Різдвяний»

Для цього напою буде потрібно:

  • 125 мл лікеру;
  • 750 мл кагору;
  • 1 лимон;
  • гвоздика і кориця за смаком.

Спочатку підігріваємо кагор, знімаємо його з вогню і додаємо лимон, корицю і гвоздику, тонкою цівкою вливаємо лікер. Залишаємо на 15 хвилин, щоб напій настоявся, потім розливаємо по келихах.

Апельсиновий глінтвейн

Для приготування цього напою знадобиться:

  • 200 мл червоного портвейну;
  • 50 мл апельсинового лікеру;
  • щіпка мускатного горіха;
  • ? лимона.

У вогнетривкий посуд наливаємо портвейн і ставимо на слабкий вогонь, гріємо до 70°С, знімаємо з вогню, додаємо в нього гвоздику і корицю, тонкою цівкою вливаємо лікер. Готовий напій розливаємо по келихах, перед подачею посипаємо мускатним горіхом.

Скандинавський напій Glogg

Цей напій прийнято готувати на Різдво.

  • 1,5 л червоного вина;
  • 120 мл горілки;
  • 130 г цукру;
  • 2 палички кориці;
  • 12 шт. гвоздики;
  • 200 г мигдальних горіхів;
  • 200 г родзинок;
  • 1 ст. л. імбиру.

Горілку і вино виливаємо у вогнетривку ємність, додаємо інші продукти і повільно нагріваємо напій, стежимо, щоб весь цукор розчинився. Перед закипанням вимикаємо вогонь, наполягаємо глінтвейн 30 хвилин, перед подачею ще раз підігріваємо.

Кавовий глінтвейн

Любителям кави і коньяку обов’язково сподобається глінтвейн, приготований за цим рецептом.

  • 300 мл коньяку;
  • 1,5 л червоного вина;
  • 300 г цукру;
  • 600 мл кави.

Всі інгредієнти змішуємо в одній ємності і підігріваємо до 70°Пн. Гарячий напій наливають у високі келихи і відразу подаємо на стіл.