Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home / Напої / Як приготувати гарбузовий латте

Як приготувати гарбузовий латте

Гарбузовий латте дуже популярний в Нью-Йорку, а приготувати його не так вже й складно! Цей незвичайний напій зігріє вас холодної восени.

Вам знадобиться
  • 1 склянку молока (не менше 3,2 % жирності),
  • 1/2 склянки приготованого еспрессо,
  • 2 столових ложки гарбузового пюре (можна взяти готове консервоване або приготувати самостійно),
  • 2 чайних ложки цукру,
  • 1 чайна ложка ванільного цукру (або ванілін на кінчику ножа),
  • 1/2 чайної ложки кориці,
  • мелений мускатний горіх на кінчику ножа
  • 3-4 штуки гвоздики, попередньо подрібненої.
  • Для прикраси: збиті вершки, кориця, сироп, рідка карамель, горіхи (за смаком).
Інструкція
1
Приготувати гарбузове пюре. Для цього потрібно відварити стиглий гарбуз по м’якості, розім’яти виделкою або подрібнити в блендері до стану пюре. Можна взяти готове консервоване пюре в потрібній кількості.
2
В невелику каструлю налити молоко, додати гарбузове пюре і цукор. Ретельно перемішати і поставити на помірний вогонь. Після розчинення пюре, збити суміш міксером до однорідного стану. Знову поставити на вогонь. Додати всі спеції, попередньо змішані.
3
Довести до кипіння при постійному помішуванні. Зняти суміш з вогню і збити у блендері на середній швидкості протягом 20-25 секунд. Можна також використовувати міксер або збити вручну, віночком.
4
Розлити гарбузову суміш по спеціальних келихах або великим кавових чашках, додати свіжозварену каву. Зверху прикрасити збитими вершками, меленою корицею, тертими горіхами або гарбузовим насінням.
корисні поради
Замість білого цукру можна додати тростинний, фруктозу, стевію або сироп на фруктозі — так кава буде більш корисним. Якщо немає можливості зробити заварний кави можна приготувати з розчинним.