Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home / Їжа / Як приготувати фейжоаду

Як приготувати фейжоаду

Фейжоада — національне блюдо Бразилії. За однією з версій, це блюдо придумали раби, які змішували м’ясо, що залишилося з панського столу, з квасолею, яка традиційно вважалася їжею бідняків. Зараз за фейжоадой у бразильців прийнято збиратися щосуботи, а у кожного кухаря є свої секрети приготування цієї страви.

Вам знадобиться
  • – 500 г сухої чорної квасолі
  • – 700-900 г м’ясного асорті (можна взяти в’ялену яловичину, солоний свинячий окіст, напівкопчену яловичину, бекон, купати, свинячі ковбаски, свинячі вуха)
  • – 200 г свинячого сала,
  • – 1-2 цибулини, 6 часточок часнику, 1 середній пучок зелені петрушки (можна взяти сушену зелень петрушки).
  • – лавровий лист (4-6 шт.)
  • – панірувальні сухарі (в оригіналі береться маниоковая борошно), апельсинова цедра, прянощі (кмин, розмарин, запашний перець і інші за смаком).
Інструкція
1
Чорну квасолю замочити в холодній воді на ніч (на 8-9 годин). Це суттєво скоротить час приготування.
2
Варити квасолю протягом 2 годин на помірному вогні. Вода повинна повністю покривати квасолю. При необхідності воду можна додавати.
3
Підготувати м’ясні продукти. Якщо серед них багато солоних, то їх можна промити в проточній воді або вимочити в холодній воді, змінюючи її кілька разів. Потім все дрібно нарізати.
4
Додати в каструлю яловичину, так як вона повинна варитися довше, ніж свинина. Покласти лавровий лист.
5
Розтопити сало на сковороді і обсмажити в ньому ковбаски і копчений бекон. Потім додати в каструлю до квасолі.
6
У тому ж жирі обсмажити цибулю, нарізану кубиками, до золотистої скоринки, додати дрібно нарізаний часник і петрушку.
7
Додати все в каструлю, при необхідності підлити води і варити ще близько години на малому вогні, поки квасоля не стане м’якою. Періодично помішувати.
8
У невеликій кількості олії обсмажити панірувальні сухарі (або маниоковую борошно) з додаванням дрібно нарізаною апельсинової цедри. Додати прянощі: кмин, розмарин, запашний перець, гвоздику, апельсинову цедру.
9
Викласти фейжоаду на тарілку (або в керамічний горщик), зверху додати панірувальні сухарі. Подають блюдо з вареним рисом і часточками апельсина.
корисні поради
В Бразилії фейжоаду готують з додаванням невеликої кількості кашаси, національного алкогольного напою. В європейських варіаціях додають вино.