Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home / Напої / Як приготувати ароматизоване яблучне вино

Як приготувати ароматизоване яблучне вино

Досвідчені винороби створюють безліч фірмових рецептів ароматизованих домашніх вин. Воістину унікальною сировиною для виробництва таких напоїв є яблука – вони не мають надмірно насичений смак, їх сік вдячно приймає різноманітні добавки для смаку і запаху. Приготувати ароматизоване яблучне вино для справжнього гурмана – справжнє задоволення. Простір для експериментів надається найширший.

Рецепт яблучного вина на апельсинових кірках: підготовка

Щоб приготувати ароматизоване яблучне вино високої якості, ретельно відберіть сировину. Візьміть стиглі, але не розм’яклі фрукти, промийте і наріжте на скибочки, відокремивши серцевину і насіння. Пропустіть яблука через соковижималку. Найзручніше готувати домашнє вино в спеціальній 10-літрової сулії, заповнивши її рідиною «по плечики». Додайте в ємність цукровий пісок з розрахунку 200 г на літр яблучного соку і все розмішайте.

Натягніть на шийку бутля гумову рукавичку або зробіть водяний затвор: герметичну кришку з отвором і гумовою трубкою, кінець якої опущений в стоїть поруч пляшку з водою. Так в процесі бродіння яблучного вина рідина не буде виливатися з ємності. Окремо підготуйте ароматичну настоянку на апельсинових кірках: залийте свіжу шкірку цитруса спиртом або горілкою у скляній, що добре закривається посуді.

Як ароматизувати яблучне вино

Місяця через півтора-два бродіння вина припиниться – закінчиться виділення вуглекислого газу і зваж випаде в осад. Якщо рідина стала прозорою, її необхідно обережно перелити в інший посуд з допомогою шланга, намагаючись не підняти осад. Спробуйте відціджений молодий напій, при необхідності додайте цукровий пісок за смаком. Влийте настоянку на апельсинових кірках.

Звичайно в 10-літрової бродильної ємності виходить 7-8 літрів вина. На цей обсяг досить відміряти 100-150 г ароматизатора на спирту або 200-250 г горілчаної настоянки. Залиште ароматизоване яблучне вино на 2 тижні в скляній ємності, після чого розлийте по пляшках і відправте на зберігання в сухий льох або підвал. У вас повинен вийти алкогольний напій з приємним цитрусовим присмаком і ароматом, при цьому природний золотистий колір яблучного вина придбає помаранчевий відтінок.

Чим ще можна ароматизувати яблучне вино

За описаним рецептом домашнього вина можна готувати алкоголь зі спиртовими або горілчаними настоянками на тархуні, душице, листках лимонника і багатьма іншими поєднаннями ароматів за бажанням винороба.

Ароматизувати яблучне вино можливо також на підготовчому етапі виноробства. Досить потовкти в цукрі невелику кількість плодів з яскраво вираженим смаком, таких як малина, ірга, черемшина, аронія. Додайте отриману кашку в свіжовичавлений яблучний сік з розрахунку 5-15% натурального ароматизатора від усього обсягу вина.

Відео по темі