Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home / Їжа / Торт “Зебра” – рецепт приготування

Торт “Зебра” – рецепт приготування

Торт «Зебра» – це відмінна ідея для святкового десерту. Встояти перед цим смугастим ласощами з ніжним і повітряним тестом, покритим сметанною глазур’ю і горіхами, не зможуть навіть затяті прихильники низькокалорійних дієт.

Вам знадобиться
  • Для тіста:
  • – 300 г просіяного борошна;
  • – 200 г сметани;
  • – 4 яйця;
  • – 400 г цукру;
  • – 100 г вершкового масла;
  • – 2 ст. ложки какао-порошку;
  • – 250 г очищених волоських горіхів;
  • – 2 ст. ложки розпушувача.
  • Для глазурі:
  • – 50 г сметани;
  • – 3 ст. ложки цукру;
  • – 2 ст. ложки какао;
  • – 70 г вершкового масла.
  • Для просочення:
  • – 100 г цукру;
  • – 200 г сметани.
Інструкція
1
Спочатку необхідно замісити тісто для коржів. Для цього в окремому посуді за допомогою блендера змішуємо 200 г цукрового піску, 100 г злегка розм’якшеного вершкового масла і 4 яйця.
2
В отриману масу додаємо 2 ст. ложки розпушувача, 200 г сметани, після чого ретельно перешиваємо всі інгредієнти.
3
Коли маса стане однорідною, а весь цукор розчиниться, поступово додаємо в неї 300 г просіяного борошна, не припиняючи при цьому збивати. Отриману суміш поділяємо на дві різні частини, одну з яких додаємо 2 ст. ложки какао (завдяки цьому торт набуде коричнево-білі смужки).
4
Глибоку форму для випікання змащуємо вершковим маслом, присипаємо невеликою кількістю борошна і по черзі формуємо майбутні різнокольорові лінії. Для цього спочатку виливаємо в форму трохи білого тіста, потім додаємо трохи темного тесту, після чого робимо в центрі невелике плямочка з білого тіста. Таким чином заливаємо у форму для випічки всю суміш.
5
Відправляємо тісто випікатися в духовку, попередньо розігрівши її до температури 180 градусів.
6
Поки тісто готується, приступаємо до приготування глазурі для смугастого десерту. Для цього в окремій ємності змішуємо сметану, цукор, какао і вершкове масло до тих пір, поки повністю не розчиняться кристалики цукру (тому краще всього помістити суміш на водяну баню). Для приготування просочення змішуємо 100 г цукру 200 г цукрового піску.
7
Готовий бісквіт для торта витягуємо з духовки і даємо йому охолонути до кімнатної температури, після чого розрізаємо його по горизонталі на дві однакові частини. Кожен корж рясно обмазуємо сметанний кремом, а зверху покриваємо його глазур’ю. Готовий торт прикрашаємо за допомогою подрібнених волоських горіхів.
Відео по темі