Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home / Їжа / Святкові прянички

Святкові прянички

Прянички, розмальовані глазур’ю – смачний і приємний сувенір. Прянички можна подарувати при поході в гості, а також просто приготувати до чаю.

Вам знадобиться
  • Для тіста:
  • – 2/3 склянки рідкого меду,
  • – 1 кілограм муки,
  • – 1,5 склянки цукру,
  • – 300 грам вершкового масла,
  • – 2 чайні ложки розпушувача,
  • – 4 столові ложки кориці,
  • – 5 яєць.
  • Для глазурі:
  • – 4 яєчних білка,
  • – 2,5 склянки цукрової пудри,
  • – 1 чайна ложка лимонного соку.
Інструкція
1
У каструлю викласти мед, цукор і вершкове масло. Поставте каструлю на невеликий вогонь і нагрівайте, постійно помішуючи. Масло має розтанути, а цукор – розчинитися в меді. Стежте, щоб маса не кипіла. Зніміть масу з вогню і дайте трохи охолонути.
2
Борошно просіяти з корицею і розпушувачем. Додайте до них яйця і перемішайте. З’єднайте отриману суміш з масляно-медової. Замішайте м’яке тісто.
3
Готове тісто накрийте рушником і залиште на 40 хвилин при кімнатній температурі.
4
Розкотіть тісто в тонкий пласт і вирізати формочками фігурки. Викладіть прянички на деко і випікайте близько 10 хвилин при температурі 180 градусів.
5
Візьміть білки для глазурі і з’єднайте їх з лимонним соком. Замішуйте білки міксером, поступово додаючи цукрову пудру. Маса повинна вийти досить пружною і не стікати з віночка.
6
Перекладіть глазур в кондитерський шприц, розмалюйте прянички і залиште їх на 20 хвилин для застигання.
корисні поради
Щоб прянички вийшли різнокольорові, розділіть білки яєць на кілька частин, додайте харчові барвники, а потім – збивайте, додаючи цукрову пудру.