Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home / Їжа / Суп з індички “Ніжний”

Суп з індички “Ніжний”

Індичка, крім безперечних корисних властивостей, має специфічний смак. А про супи звично говорити, що вони корисні, багато хто забуває, що суп може бути просто смачним! Давайте поєднаємо приємне з корисним. Цей суп підійде і для дорослих, і для дітей.

Вам знадобиться
  • На 6 порцій:
  • Будь-яка частина індички з кісткою – 400 г
  • часник – 1 зубчик
  • картопля – 4 невеликих
  • зелень петрушки
  • морквина – 1 шт.
  • перець болгарський – 0.5 шт.
  • лавровий лист і чорний перець
  • рослинне масло
  • сіль
Інструкція
1
Індичку розморозити і добре промити. Кладемо її в киплячу воду цілим шматком. Обов’язково знімаємо піну. Якщо цього не зробити, то бульйон буде каламутним і дуже втратить у смакових якостях. Є інший варіант – злити всю воду разом з піною, а м’ясо перекласти в новий окріп. Але це не є необхідністю, достатньо просто зняти всю з’явилася піну. Тоді наш супчик буде прозорим і дуже смачним. Після закипання додаємо лавровий лист і чорний перець. Кладемо їх на початку варіння для того, щоб вони віддали якомога більше свого аромату і смакових якостей нашому супу з індички.
2
На рослинному маслі обсмажуємо порізаний тонкими пластиками часник до жовтуватого кольору. Бажано використовувати оливкову олію. Часто помішуємо для того, щоб масло увібрало в себе аромат часнику. Можна трохи посолити. Додаємо натерту на крупній тертці моркву, дрібно порізаний перець і зелень. Обсмажуємо до подумянивания моркви.
3
Перекладаємо піджарку в бульйон. Чистимо картоплю натираємо на крупній тертці. Додаємо в киплячий суп. Терта картопля має ніжну структуру, ніж просто порізана. Її потрібно менше варити до готовності, а значить, в ній збережеться більше корисних речовин. До того ж, це самий зручний “ніжний” варіант для маленьких дітей і літніх людей. Солимо. Варимо ще 20-25 хвилин.
Зверніть увагу:
Суп з індички є низькокалорійним. Для багатьох, що стежать за своїм здоров’ям, – це важлива перевага. До того ж, індичка – найпісніший джерело протеїну, в 100 г м’яса індички міститься 22,6 грамів білка (приблизно 0,5 добової норми) і всього 1,7 грамів жиру.
корисні поради
Ніжність супу з індички надає саме натерта картопля. Можна її і порізати кубиками, але в натертому варіанті вона краще поєднується з м’ясом індички.