Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home / Їжа / Салат “Кавун”

Салат “Кавун”

Всім нам хочеться різноманітності на святковому столі. Щоб не тільки смачно, але і “погляд наситився”. Все важче здивувати вибагливих гостей. Цей цікавий салатик допоможе вам із звичних продуктів створити маленький шедевр.

Вам знадобиться
  • На 4 порції:
  • куряче філе – 100 г
  • твердий сир – 100 гр
  • маслини без кісточки – ? банки
  • майонез – за смаком
  • огірок – 1 шт.
  • помідори – 2 шт.
Інструкція
1
Куряче філе відварити до готовності цілим шматком. Для цього моєму філе і опускаємо в киплячу воду. Обов’язково знімаємо піну. Якщо цього не зробити, то бульйон буде каламутним і куряче м’ясо втратить у смакових якостях. Є інший варіант – злити всю воду разом з піною, а м’ясо перекласти в новий окріп. Але це не є необхідністю, достатньо просто зняти всю з’явилася піну. Після закипання додаємо лавровий лист і чорний перець. Маслини нарізаємо кружечками, а сир натираємо на дрібній тертці. трохи сиру і маслин відкладаємо для прикраси. Перемішуємо всі інгредієнти з майонезом.
2
Отриманий салат викладаємо у формі кавунової часточки в плоске блюдо. бажано, щоб воно не було червоним, щоб наш салат не зливався з ним, а контрастував на більш світлому або темному тлі. Даємо йому час просочитися. Займемося декором.
3
Огірок розрізаємо навпіл і виймаємо внутрішню м’яку частину з кісточками, вона нам не знадобиться. Це потрібно зробити, щоб салат не пустив сік. Те ж саме проробляємо з помідорами. ріжемо на 4 частини, виймаємо серцевину, залишаємо тільки м’ясисту частину з шкіркою. Огірок тремо на крупній тертці, а помідор ріжемо на дрібні шматочки. кружечки маслин ріжемо навпіл.
4
На наш салат “кавун” викладаємо помідорні шматочки м’якоттю вгору, робимо тонку смужку з сиру і завершуємо огірком, який виконує функцію зеленої шкірки кавунової часточки.
5
З маслин викладаємо кавунові кісточки.
Наш кавун готовий!
Зверніть увагу:
Якщо ви хочете зробити салат заздалегідь, то не варто змішувати інгредієнти. Їх можна підготувати: відварити, порізати, натерти за добу. А змішати і прикрасити перед подачею на стіл. Головне, щоб вони зберігалися в герметичних контейнерах або накриті харчовою плівкою.
корисні поради
Для начинки, фактично, можна використовувати будь-який салат. І традиційний олів’є, і будь-який, який вам до душі. Не підійдуть листкові салати і структурні салати типу “цезаря”. Можна в цьому рецепті замість курки використовувати м’ясо, індичку, качку, а можна зробити його вегетаріанським, використавши тільки овочі і гриби.