Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home / Їжа / Робимо їстівну чашку

Робимо їстівну чашку

Цікаві десерти завжди привертали увагу. Але більшість з них вимагає значного вкладення коштів. Хоча є і винятки…

Вам знадобиться
  • Вафельні конуси
  • Печиво-сендвіч кругле
  • Цукерки шоколадні (Коркунов, Амур)
  • Сушіння маленькі тонкі
  • Шоколад
  • Для крему:
  • – 2 шт. банан
  • – какао 1 ст. л.
  • – сир 500 г
  • – ванільний цукор 1 уп.
Інструкція
1
Кількість інгредієнтів залежить від кількості гостей. Імовірно кожному повинна дістатися така чашка. Для початку у вафельних конусів потрібно відрізати гострий кінчик. Ріжемо приблизно по нижній третині. Далі на водяній бані або в мікрохвильовій печі плавим шоколад. Важливо – посуд для плавки повинна бути абсолютно сухою, інакше шоколад буде зерна і плавитися грудками. Рекомендую плавити двома партіями – одна для нижнього шару (для печива), друга для верхнього (для конусів).
2
Краще відразу розкласти все печива на блюдо для подачі готового десерту, розгорнути цукерки і підготувати конуси до подальшої роботи, зараз поясню чому: шоколад швидко застигає, необхідно буде його перекласти в кондитерський мішок і звідти видавити на печиво, після цього приклеїти цукерку. На все про все буде хвилин 10, потім шоколад почне тверднути і цукерка не може приклеїтися. Цукерки потрібно вибирати в формі трапеції або трикутника, для кращої фіксації вафельного конуса.
3
Далі можна прибрати заготовки в холодильник хвилин на 15 і зайнятися кремом для наповнення. Насправді наповнити їх можна чим завгодно, це тільки один з безлічі варіантів начинок. Сир змішуємо в блендері з шматочками банана, додаємо туди ж ванільний цукор, какао і знову збиваємо. Можна розтерти і виделкою, але в блендері виходить ніжніше і легшим.
4
Дістаємо заготовки з холодильника. На цукерку надягаємо конус відрізаною частиною вниз і фіксуємо шоколадом з другої партії. Добре промазуємо денце, інакше все розвалиться. Знову прибираємо в холодильник хвилин на 10-15. Після застигання шоколаду залишається тільки наповнити чашечки кремом і прикріпити “ручку” з сушки. Кріпимо знову-таки на шоколад. Десерт готовий!