Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home / Їжа / Різдвяний пудинг: рецепт

Різдвяний пудинг: рецепт

Пудинг – це класичне англійське ласощі, що готується виключно на різдво. Дане блюдо неймовірно популярне в США, Великобританії, Канаді та Австралії. Його головні складові – яйця, хлібні крихти, сухофрукти і різні ароматні спеції.

Вам знадобиться
  • – 250 грамів чорної смородини;
  • – 250 г світлого родзинок;
  • – 250 грамів темного родзинок;
  • – 250 г панірувальних сухарів;
  • – 250 грамів цукру;
  • – 120 г вершкового масла;
  • – 120 грамів цукатів (суміш);
  • – 100 г вишні без кісточок;
  • – 200 грамів мигдалю;
  • – 100 грамів волоських горіхів;
  • – одна морква;
  • – одне яблуко;
  • – столова ложка борошна;
  • – три яйця;
  • – 150 мл коньяку;
  • – цедра одного лимона і одного апельсина;
  • – щіпка солі;
  • – одна чайна ложка кардамон;
  • – 1/2 чайної ложки мускатного горіха;
  • – пакетик ваніліну;
  • – 250 грамів чорносливу і кураги (порівну).
Інструкція
1
насамперед ретельно промийте всі сухофрукти в холодній воді і відкиньте їх на друшляк, щоб стекла вся вода. Натріть цедру лимона і апельсина, розмеліть горіхи, натріть на дрібній тертці попередньо вимиті моркву і яблуко.
2
Візьміть глибоку миску і змішайте в ній весь родзинки, подрібнені цукати, курагу і чорнослив, горіхи, вишні, а також натерті моркву і яблуко.
В іншій мисці змішайте яйця, цукор, сіль, ароматні спеції, панірувальні сухарі, розм’якшене вершкове масло, коньяк.
З’єднайте складові обох мисок і ретельно все перемішайте (на даному етапі краще всього масу вимісити руками).
3
Скляний термостійкий форму рясно змастіть маслом (краще всього придбати спеціальну форму для приготування пудингу, однак якщо під рукою немає такої, то можна скористатися металевої мискою). Викладіть в неї приготовлену суміш і постарайтеся якомога щільніше прим’яти масу руками.
4
Поставте форму з сумішшю на водяну баню, попередньо накривши пудинг пекарської папером і щільно прикривши кришкою (це потрібно для того, щоб коньяк і вода не выпаривались). Для цього у велику каструлю налийте воду, миску ж з пудингом помістіть в каструлю так, щоб вона не торкалася дна і стінок каструлі і була наполовину занурена у воду.
Як тільки вода в каструлі закипить, зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте пудинг протягом чотирьох годин. Варто відзначити, що під час готування необхідно підливати воду в каструльку, робити це бажано кожні 30-40 хвилин.
5
Через чотири години пудинг зніміть з водяної бані, накрийте його плоскою тарілкою і акуратно переверніть. Перед подачею на стіл полийте блюдо порцією міцного бренді і підпалити.