Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home / Їжа / Рецепти ранкових тостів і бутербродів з м’яким сиром типів «Брі» і «Камамбер»

Рецепти ранкових тостів і бутербродів з м’яким сиром типів «Брі» і «Камамбер»

Бутерброди з сиром різновидів «Камамбер» і «Брі» – страва надзвичайно ніжне і смачне, яке до того ж готується швидко і просто. В європейських країнах це досить частий атрибут сніданку, який здатний заряджати гарним настроєм та енергією на весь день.

Для приготування найпростіших тостів з «Камамбером» і «Брі» вам знадобляться наступні інгредієнти – білий хліб (на 2 порції 4 тосту), одна головка м’якого сиру з білою цвіллю, пара столових ложок журавлинного соусу, 20-40 грамів вершкового масла і буквально кілька крапель бальзамічного оцту.

Змастіть маслом хлібні тости, потім покладіть шматочки сиру на чисту сторону двох з них. Додайте трохи оцту поверх сиру, а також ложку журавлинного соусу. Закрийте тости рештою частинами, знову ж чистою стороною до сиру і маслом вгору. Обсмажте тости на сковороді до появи апетитного золотистого кольору. Перед подачею розріжте тости навпіл.

Більше ситне блюдо для сніданку – запашні бутерброди з м’яким плесневелым сиром і шинкою. Візьміть наступні інгредієнти – 4 тосту на 2 порції, 30-40 г вершкового масла, одне яблуко середнього розміру, шматок шинки, головка сиру в 100-120 грамів, щіпка чорного перцю для аромату і пара гілочок кучерявою петрушки для прикраси. У цьому рецепті відмінним помічником для вас стане звичайний тостер або сковорода, за допомогою яких слід попередньо обсмажити шматочки хліба.

Намажте два тосту маслом, поверх якого викладіть шматочки шинки, потім яблука і шматочки сиру. Поперчіть інгредієнти, закрийте шматочками хліба зверху і обсмажте на сковороді ще 4-5 хвилин. На стіл до ранкового чаю або кави подавайте тости, порізаними на дві частини з гілочками петрушки.

В Греції та країнах Середземномор’я в деяких ресторанах можна скуштувати і смачні бутерброди з сиром Камамбер» або «Брі», волоськими горіхами і інжиром. Для цієї страви потрібні наступні інгредієнти – 1 булочка чіабатта, 2 стиглих плода инжирового дерева, половина головки сиру, 2 столові ложки подрібнених волоських горіхів без шкарлупи, стільки ж ароматного рідкого меду, за смаком трохи оливкової олії і зеленого салату.

Спочатку розріжте чіабатту на дві частини поперек, потім кожну з них уздовж навпіл. Таким чином ви отримаєте 4 шматочка хліба. Обсмажте кожен з них з обох боків до появи золотистої скоринки апетитною. В окремому посуді змішайте мед і горіхи. На трохи остиглий хліб викладіть зелений салат, потім шматочки сиру, шматочки інжиру, медово-горіхову суміш. Потім накрийте інгредієнти зверху другим шматочком чіабатти. Страва готова!

Не менш смачними будуть і житні тости з сиром. Підготуйте наступні продукти – 1 головка «Камамбера» або «Брі», буквально 50-60 грамів сиру маскарпоне, трохи сметани, пара столових ложок подрібненого цибулі-шалот, ? чайної ложки насіння кмину, щіпка чорного запашного перцю, 50-60 грамів вершкового масла, свіжий житній хліб, порізаний на тости.

В одній посуді змішайте обидва сиру, порізані на дрібні шматочки, цибулю, сметану, кмин і перець. Добре перемішайте інгредієнти. Розігрійте духовку до 180-200 градусів Цельсія, викладіть на деко житні тости з невеликими шматочками масла, обсмажте їх протягом 5-6 хвилин до появи легкої хрусткості. Охолодіть хліб, покладіть на нижні тости приготовану суміш-паштет, прикрийте другою половинкою житнього хліба.