Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home / Їжа / Рецепт яловичого серця з томатним соусом

Рецепт яловичого серця з томатним соусом

Яловиче серце вважається субпродуктом першої категорії, за харчовою цінністю вона перевершує навіть м’ясо. Але воно не часто присутній на обідніх столах, а дарма, адже з нього можна приготувати безліч смачних і корисних страв.

Вам знадобиться
  • • 500 г яловичого серця;
  • • 1 цибулина;
  • • 1 морква;
  • • 1 стакан томатного соусу;
  • • 1/2 кореня петрушки;
  • • 0,5 склянки сметани;
  • • рубана зелень;
  • • чорний перець горошком і сіль за смаком.
Інструкція
1
Серце добре моєму, кладемо в каструлю, заливаємо водою і варимо 60 хвилин, регулярно знімаємо пінку. Потім додаємо сіль і варимо на слабкому вогні ще 50 хвилин. Бажано перед другим етапом варіння змінити воду. Поки яловиче серце вариться, чистимо і ріжемо дрібними кубиками моркву, корінь петрушки і цибулю. До речі, щоб зменшити час приготування страви, серце краще зварити заздалегідь.
2
Зварене серце остуджуємо і ріжемо тонкими скибочками упоперек волокон, кладемо в розігріту сковороду, солимо і перчимо, додаємо овочі. Томатний соус спочатку злегка підігріваємо, перемішуємо його зі сметаною і виливаємо в сковороду з серцем і овочами, накриваємо кришкою і тушкуємо 20 хвилин. Знімаємо сковороду з вогню, перекладаємо продукти в деко і в середину блюда кладемо картопляне пюре або рис. Запікаємо яловиче серце з гарніром в розігрітій до 200°С духовці 10 хвилин. Перед подачею на стіл посипати блюдо рубаною зеленню.
3
Влітку яловиче серце можна приготувати не з томатною пастою, а свіжими помідорами. Також в страву можна покласти будь-які сезонні овочі: ріпу, баклажани, солодкий перець, кабачки і гарбуз. Не зайвими будуть пряні трави і лавровий лист. По цьому рецепту також можна приготувати телятину або яловичину.