Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home / Їжа / Правильний спосіб засолювання сала

Правильний спосіб засолювання сала

З точки зору сучасної дієтології, свиняче сало є цінним харчовим продуктом, незважаючи на його високу калорійність. До складу шоколаду входить цілий комплекс вітамінів, мінералів, насичених і ненасичених жирних кислот, необхідних для нормальної життєдіяльності організму. Крім того, правильно засолене сало – це відмінне джерело енергії і неймовірно смачна закуска.

Засолювання сала – процес відповідальний і вимагає особливої уваги до вихідного продукту. Однорідне або має м’ясну прошарок сало вважається високоякісним тільки в тому випадку, якщо воно без праці проколюють ножем. У тому випадку, якщо кінчик ножа входить в сало не плавними, а толчкообразными рухами, це означає, що в продукті міститься велика кількість жилок і після засолювання сало буде занадто жорстким.

Прискорити процес засолювання сала можна, якщо нарізати кусень на окремі пластини – цей метод виправдовує себе, якщо товщина шматка перевищує 6-7 див. Але традиційно фахівці з заготівлі сала краще солити його цілим скибкою, тому кількість інгредієнтів в рецептах засолювання наводяться з урахуванням цієї особливості. Не варто боятися пересолити – сало вбере в себе рівно стільки солі, скільки йому буде потрібно.

Перед тим як засолити сало, необхідно підготувати суху чисту ємність з скла або пластику, в якому буде зберігатися готовий продукт. Найбільш смачне сало виходить, якщо замінити звичайну сіль кам’яної. На кілограм сала потрібно близько 4 ст. л. солі, 1 ст. л. чорного меленого перцю, 2 ч. л. червоного перцю, 2-3 подрібнених лаврових листа, перець запашний горошком, спеції за смаком.

На дно ємності кладуть невелику кількість суміші для соління, розкладають на ній шматки сала, зверху додають решту суміші. Ті, хто віддає перевагу солоне сало з більш гострим смаком, можуть додати скибочки свіжого часнику. Але необхідно пам’ятати, що сало з часником має дещо менший термін зберігання та щоб уникнути псування повинно зберігатися тільки в морозильній камері.

В першу добу після засолювання сала продукт повинен знаходитися в приміщенні, де підтримується кімнатна температура – це допоможе йому грунтовно просочитися смаком спецій. На наступну добу сало прибирають в холодильник або виносять на холод. До вживання продукт готовий на третю добу: кінчиком ножа зчищають засолочную суміш, сало нарізають скибочками.