Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home / Їжа / Особливості тайської кухні

Особливості тайської кухні

Багато люблять Таїланд не тільки за тепле море і сонце круглий рік, але і за національні страви. Оригінальні, корисні і неймовірно смачні.

Найсвіжіші креветки, мідії, морські гребінці, лобстери, різноманіття екзотичних фруктів і приправ, овочі, рис і прозора рисова локшина — ось основні продукти тайської кухні. Зверніть увагу, що більшість страв досить гострі, тому при замовленні краще говорити: «ноу спайсі».

Рис у всіх проявах

В Азії вміють готувати неймовірно смачний смажений рис з яйцем, зеленню, спеціями і різними наповненнями — куркою, морепродуктами, овочами. Порції зазвичай великі, тому, роблячи замовлення, розраховуйте свої сили.

Також обов’язково варто спробувати рисову локшину — вона може подаватися як в якості самостійного блюда, так і гарніру, часто її додають в супи.

Супи

Королем тайських супів, звичайно, є те ям. Це гострий суп з креветками, має виражений аромат лимонної трави. Як і до будь гострої страви, краще замовити до нього невелику порцію вареного рису.

Те ка (або том кха) — теж дуже популярний серед туристів. У класичному варіанті це злегка солодкуватий суп на основі кокосового молока, з шматочками курячого філе і грибами. Часто можна зустріти тому ка і з креветками.

Салати

Цезар або олів’є можна зустріти хіба що в європейських або російських ресторанах. Зате тут великий вибір незвичайних салатів з паростками сої, папайя, помело або зеленим манго. Як правило, більшість салатів теж гострі, якщо не попросити їх зробити «ноу спайсі».

Страви з кешью

Багато гарячі страви, особливо з курки, готуються з великою кількістю горіхів кешью.

Массаман каррі

Знамените тайське блюдо, основою якого є паста каррі, в міру гостра. Яловичина і картоплю тушкуються в кокосовому молоці з додаванням безлічі спецій, тому страва має збалансований солодкувато-гострий смак. Може готуватися також і з куркою. Як відомо, массаман входить в меню королівського двору.

Морепродукти

За дарами моря краще йти в спеціальні ресторани і кафе, де вони представлені у живому вигляді, і ви можете вибрати собі жертву, яку приготують прямо у вас на очах.

Десерти

Звичайно, в країні з таким розмаїттям фруктів, якось навіть не хочеться замовляти десерти. Але особго уваги заслуговують смажені банани, які при термічній обробці набувають особливий смак і аромат. А на вулицях продають млинці з смаженими бананами.

Тайці часто їдять прямо на вулиці, на вулицях завжди продають шашлики на грилі, супи, рис та інші страви. На ринках також є фудкорты. В Азії дешева їжа — зовсім не означає погана. У маленьких вуличних забігайлівках часто набагато смачніше, ніж в ресторанах при дорогих готелях.