Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home / Напої (page 6)

Напої

Божоле нуво: легенда чи маркетинговий трюк?

Свято Божоле Нуво є наочним прикладом того, як французькі винороби навчилися перетворювати вади свого продукту в гідності. Для них цей захід є чудовим шансом отримати більшу виручку, а для споживачів – можливістю повеселитися від душі. Професійні сомельє вважають Божоле Нуво переоціненим вином і сходяться в думці, що його приголомшливий успіх …

Read More »

Що треба знати про свято молодого Божоле

Свято молодого вина, що зародився в Бургундії в минулому столітті, щорічно проходить під девізом «Божоле Нуво прибуло!». За традицією він триває кілька днів, протягом яких прийнято веселитися і дегустувати напій. Трохи історії В Божоле (Beaujolais), де ґрунти не такі родючі, як в інших французьких регіонах, чудово прижився виноград Гаме – …

Read More »

Простий рецепт чаю з кориці

Незважаючи на те, що існує величезна безліч видів чаю, до складу яких входить кориця, іноді варто побалувати себе одним-єдиним чистим, пряним і спокусливим смаком цієї прянощі. Скористайтеся легким рецептом приготування чаю з кориці. Вам знадобиться – паличка кориці або чайна ложка меленої кориці; – окріп; – додаткові інгредієнти на вибір: …

Read More »

Чай з гібіскусу

Терпкий, ароматний, яскравий і корисний для здоров’я напій, чай з гібіскусу, вважається трав’яним чаєм або відваром. Вгамовує спрагу цілющий настій п’ють як в холодному, так і в гарячому вигляді. Чай з квіток гибискуса користується популярністю у всьому світі. Для приготування відвару беруться сушені квітки рожевого або насичено червоного кольору. Оскільки …

Read More »

10 кращих літніх коктейлів

У палючий річний міський спеку кожна людина мріє опинитися в тихому куточку і насолодитися смаком прохолодного коктейлю під плескіт хвиль і подув вітерцю. Врятуватися від літньої спеки вам допоможуть не тільки морозиво, прохолодний чай, охолоджені соки і квас, але і смачні літні коктейлі. Ви без праці зможете приготувати топ-10 кращих …

Read More »

Як приготувати збитень в домашніх умовах

Старовинний напій, поширений у східних слов’ян, в склад якого входить вода, мед і прянощі, називається збитень. Розрізняють гарячий і холодний збитень: холодний напій допоможе вам втамувати спрагу в спекотний день, а збитень гарячий має зігріваючу і протизапальною дією. Вам знадобиться – мед – 4 ст. л.; – сушена м’ята – …

Read More »

Молочний улун

З усього китайського чаю молочний улун, мабуть, є найбільш поширеним в Європі і в Росії. Ті, хто вирішив спробувати молочний улун вперше, іноді шукають його серед зеленого чаю. Насправді цей напівферментований чай – щось середнє між чорним і зеленим. Смак молочного улуна – ніжний, легкий, карамельно-вершковий. А його м’який аромат …

Read More »

Навіщо до кави подають воду

У багатьох кав’ярнях подають каву з водою – до чашечки міцного ароматного напою додається склянку холодної води. Вважається, що цей звичай народився в Греції, потім перекочував до Туреччини, а звідти вже і в Європу. Найчастіше з водою подається кава по-турецьки і різні різновиди еспресо. Навіщо це робиться і як правильно …

Read More »

Журавлинний кисіль – смачний і корисний рецепт

Прекрасним засобом для зміцнення імунітету в період зимових холодів може стати журавлинний кисіль. Цей напій допоможе при захворюваннях на грип та ГРЗ, також сприяє зниженню рівня холестерину в крові. Крім того, журавлина є прекрасним антиоксидантом і володіє протизапальними властивостями. Вам знадобиться – журавлина – 200 г; – цукор – 5 …

Read More »

Як заварити кави в чашці

Справжні поціновувачі кави вважають за краще готувати його в турці або хоча б в кава-машині. Але, якщо можливості зварити «справжня кава» ні, не обов’язково користуватися розчинним сурогатом. Натуральна мелена кава, заварена в чашці, звичайно, поступається напою, приготовленого за всіма правилами, але значно перевершує навіть хороший розчинний і за смаком, і …

Read More »