Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home / Їжа / М’ясо з ананасами – рецепт для святкового столу

М’ясо з ананасами – рецепт для святкового столу

М’ясні страви – це невід’ємна частина будь-якого святкового столу. Існує безліч різних способів приготування ніжного і соковитого м’яса з вишуканим смаком і неповторним ароматом. До одного з таких способів можна віднести рецепт м’ясного блюда з ананасами.

М’ясо з ананасами, запечене в духовці

Необхідні інгредієнти:

  • 500 г м’яса (курка, свинина, яловичина);
  • 400 г сиру;
  • 3 головки ріпчастої цибулі;
  • 1 банку консервованих ананасів;
  • 2 ст. ложки рослинної олії;
  • 2 ст. ложки лимонного соку;
  • майонез;
  • сіль, чорний мелений перець за смаком.

Приготування

Промийте м’ясо, поріжте його на шматочки середнього розміру і відбийте. Шматочки м’яса покладіть в невелику емальовану каструлю, додайте солі, чорного меленого перцю, лимонного соку і рослинного масла, після чого закрийте кришку і приберіть каструлю в холодильник (свинина і курка маринується приблизно 2 години, а яловичину краще залишити на всю ніч). Сир натріть на тертці з насадкою середнього розміру. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями і викладіть на деко. На шар цибулі викладіть шматки м’яса, змастити його майонезом. Консервовані ананаси наріжте невеликими шматочками і покладіть поверх м’яса. Шар з ананасів змастіть залишками майонезу і посипте тертим сиром. Помістіть деко в духовку і випікайте 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Смажене м’ясо з ананасами під соусом

Необхідні інгредієнти:

  • 250 г свинини;
  • півголівки ріпчастої цибулі;
  • 1 морква;
  • 60 г консервованих ананасів;
  • 2 ст. ложки томатної пасти або кетчупу;
  • 1 ст. ложка кунжутного масла;
  • 2 ст. ложки соєвого соусу;
  • 4 ст. ложки крохмалю;
  • 3 зубчики часнику;
  • 0,5 ч. ложки меленого імбиру;
  • рослинна олія;
  • сіль за смаком.

Приготування

Свинину порізати на шматочки середнього розміру. Потім змішайте в окремому посуді 4 ст. ложки води, 3 ст. ложки крохмалю і 1 ч. ложку солі. Умочіть м’ясо в приготовленої паніровці і обсмажте з двох сторін до готовності. Овочі (морква, цибуля і часник) натріть на крупній тертці і обсмажте на олії до золотистого відтінку. Ананас наріжте невеликими шматочками і додайте в сковороду до обсмаженою овочам. В окремому посуді змішайте 1 ст. крохмалю з 0,5 склянки води, додавши в суміш соєвий соус, кунжутне олію, томатну пасту, мелений імбир і ананасовий сироп. Отриманий соус вилити в сковороду з овочами, додайте шматочки обсмаженого м’яса і тушкуйте суміш до тих пір, поки вона не закипить.

Куряче філе з ананасами і сиром, запечене в духовці

Необхідні інгредієнти:

  • 6-10 шт. курячих стегон (в залежності від кількості порцій);
  • 250-300 г сиру;
  • 1 упаковка суміші спецій для курки;
  • 1 банку консервованих ананасів;
  • майонез;
  • рослинне масло.

Приготування

З курячих стегон видаліть кісточку і наріжте філе навпіл. Шматочки м’яса приправте сіллю і спеціями, обмажте майонезом і приберіть в холодильник на 1 годину. Сир натріть на крупній тертці. На деко для випічки, змащене рослинним маслом, викладіть шматочки курячого м’яса, зверху на кожен шматочок покласти по часточці ананаса, посипте тертим сиром і поставте блюдо випікатися на 40 хвилин, попередньо прогрів духовку до температури 180 градусів.

Відео по темі