Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home / Напої / Кефір – незвичайний напій

Кефір – незвичайний напій

Користь кефіру для людського організму незаперечна. Однак є й інші особливості цього напою, на які варто звернути увагу.

Кефір корисний амінокислотами, кальцієм і корисними бактеріями. Він благотворно впливає на нервову систему і шлунково-кишковий тракт. Для того щоб кефір приносив користь, потрібно вживати його в помірній кількості не більше 400 грам на добу.

Якщо людина зосереджений на виконанні складної інтелектуальної роботи, то кефір краще не вживати. Всі молочні продукти знижують концентрацію уваги і заспокоюють нервову систему.

не Можна пити кефір і тим, хто страждає підвищеною кислотністю шлунку. Крім того, кефір може викликати алергію. Якщо людина страждає від алергії на кефір, то йому варто звернути увагу на біо-кефір.

Не варто пити крижаний кефір, цей напій повинен бути кімнатної температури. У складі свіжого продукту є певна кількість етанолу, тому пити кефір у великих кількостях не рекомендується тим, хто збирається сісти за кермо.

Існують популярні способи приготування кефіру в домашніх умовах. Робота ця нескладна, але для приготування домашнього кефіру використовують тільки кип’ячене молоко.

Нежирний кефір підходить тим, хто бажає схуднути. Якщо є розлади функціонування нирок, то краще пити кефір з високим відсотком жирності.

До складу справжнього кефіру входять молочнокислі бактерії і незбиране молоко. Якщо ж у складі кефіру є якісь інші компоненти, то це, швидше за все, підробка. Купувати кефір потрібно той, у якого найменше термін придатності, так як молочні продукти не можуть зберігатися кілька тижнів. Якщо ж виробники продуктів говорять про зворотне то, швидше за все, в його складі є антибіотики або стабілізатори.