Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home / Їжа / Картопляна запіканка (пюре) – просто, ситно, смачно

Картопляна запіканка (пюре) – просто, ситно, смачно

Картопляна запіканка, як і раніше описані мною страви, це прекрасний спосіб проявити свою кулінарну фантазію без дорогих продуктів та можливості зіпсувати страву.

В залежності від бажання господині, така запіканка може бути як ситної, з жирним м’ясом та іншими добавками, так і пісною, тільки з овочами. Вирішувати тільки вам. А ще картопляна запіканка чудово підходить для не дуже вмілих або дуже зайнятих господинь.

Рецепт простий картопляної запіканки з пюре

Візьміть: півкіло картоплі, половину склянки молока, яйце, столову ложку вершкового масла, 1 головку ріпчастої цибулі (маленьку), 200-250 г м’ясного фаршу, сіль за смаком.

Приготування

Картоплю чистимо, варимо. Фарш обсмажуємо з цибулею.

з картоплі Робимо пюре з яйцем, молоком, маслом. У форму для запікання (змащену маслом) або глибоку сковорідку викладаємо шарами пюре, фарш, знову пюре. Поверхню запіканки можна змастити вершковим маслом або жовтком яйця, а можна просто посипати панірувальними сухарями або тертим сиром. Ставимо запіканку в духовку на середній вогонь і випікаємо до золотистої скоринки.

Подавати на стіл гарячою. При бажанні можна додати сметану, майонез…

порада: коли будете збирати запіканку, додайте трохи відварених сухих грибів у фарш. Також при смаженні фаршу, можна додати туди практично будь-яких овочів (заморожених або сирих, нарізані невеликими шматочками).

порада: не варто робити картопляну запіканку дуже товстою (накладати багато шарів), оскільки в такому випадку ви ризикуєте деякі шари просто не пропекти або верх і низ пересушити.