Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home / Їжа / Грінки з сиром на сніданок

Грінки з сиром на сніданок

Грінки з сиром – прекрасна ідея для сніданку. Виходить і смачно, і ситно, і дуже економно, продукти можна використовувати найрізноманітніші. Приготування грінок займе не більше п’яти хвилин.

Найчастіше ідея приготувати грінки на сніданок відвідує тоді, коли у хлібниці виявилося багато ризикує зачерствіти хліба. Це і є основа страви – злегка обсмажені скибочки хліба намазуються сумішшю з сиру і яйця, сиру і майонезу і обсмажуються повторно. Інший варіант – на хліб намазують приготовану з двох-трьох інгредієнтів суміш і негайно смажать.

Смак буде залежати від того, що виявилося у вашому холодильнику. Можна просто нарізати на скибочки сир твердий, обсмажити одну сторону хлібного скибочки, перевернути, покласти зверху сир і обсмажити другу сторону. Сир, що лежить нагорі, за цей час встигає розтанути.

Сир можна не різати, а натерти на тертці. Якщо ви збираєтеся використовувати для грінок зачерствевший батон і хочете зробити скибочки м’якше, приготуйте суміш на зразок кляру. Це може бути яйце, размешанное з молоком або зі сметаною, з тертим плавленим сиром або просто з водою. Вимочіть скибки хліба в такій суміші перед смаженням.

Варіанти страви: у яєчно-сирний кляр можна додати болгарський перець, нарізаний на дрібні шматочки, або шинку, або обсмажені гриби. Смачними виходять грінки з нарубаною зеленню – свіжою, сушеної, замороженої. Або, обсмаживши грінки в клярі, тут же обкладіть їх помидорными скибочками.