Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home / Їжа / Домашнє сироваріння та приготування сортів «Камамбер», «Брі» з додатковими інгредієнтами

Домашнє сироваріння та приготування сортів «Камамбер», «Брі» з додатковими інгредієнтами

Приготування м’яких сирів з білою цвіллю технологічно вважається більш простим, ніж, приміром, у твердих або напівтвердих різновидів продукту. Ніякого додаткового пресування, тривалого просолювання та інших маніпуляцій. Ще однією відмінною рисою подібних сирів є рідкість додавання в них сторонніх інгредієнтів, тоді як у ту ж «Гауду» кладуть спеції, горіхи, ягоди та інше.

Технологія приготування традиційного м’якого сиру з цвіллю включає два різновиди культури цвілі – Penisillium candidum і Geotrichum candidum. Одна з них утворює характерний пушок на поверхні сиру, друга – робить його внутрішню частину м’якою і вершковою, а також надає дезінфікуючий ефект, оберігаючи продукт від зараження несприятливими плесневелыми культурами.

Здавалося б посилити горіхово-грибний смак «Камамбер» і «Брі» можна, додавши на стадії приготування в молоко фундук, мигдаль чи інші горіхи, а також шматочки печериць або навіть цінні трюфелі. Але чому навіть в Європі з її традиціями сироваріння так рідкісні подібні складні різновиди сиру? Виною всьому-дуже рідкісна чистота подібних інгредієнтів.

Коли ви купуєте пакетик горіхів або навіть не пакетик, а, наприклад, ваговий продукт на ринку, ви не можете побачити сторонні мікроорганізми, які обрали подібну живильне середовище в якості свого будинку. Те ж стосується і грибів. Тим більше що останні звичайно реализовывют навіть з частинками землі, що залишилася після вирощування. Повністю очистити гриби і зробити їх буквально стерильними для додавання в сир практично неможливо в домашніх умовах, не вдаючись до допомоги спеціального обладнання.

Можливо ви все ж вирішите провести подібний експеримент, готуючи м’який сир з білою цвіллю будинку. Спробуйте, але в цьому випадку постарайтеся робити невелику головку сиру, щоб потім не було прикро за марно використану сировину.