Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home / Їжа / Десерт тірамісу – класичний

Десерт тірамісу – класичний

За певними даними, тірамісу створили в 17 столітті. Сталося це в маленькому італійському місті Сієна. Звучну назву тістечка означає «взбодри мене», і це не даремно. Кава і цукор, які поєднуються в тірамісу, піднімають рівень адреналіну в крові.

Вам знадобиться
  • – вершки жирні – 375 г;
  • – цукор – 3 ст. л.;
  • – сир маскарпоне – 350 г;
  • – кава еспресо – 125 мл;
  • – коньяк або лікер кавовий – 70 або 100 мл;
  • – бісквіт савоярді – 14 шт.;
  • – какао – 3 ст. л.
Інструкція
1
Перед приготуванням тірамісу підготуйте необхідний інструмент. Знадобляться міксер, глибокі миски, форма для випікання, кілька столових ложок. Зверніть увагу, випікати тірамісу не доведеться.
2
Приготувати крем слід таким чином, розімніть сир маскарпоне, і ретельно змішайте його з вершковим маслом. Поділіть отриману масу на три частини.
3
Кавовим сироп зберіть із суміші кави еспрессо, цукру і коньяку. Добре перемішайте.
4
У готовий сироп занурюйте по черзі, притому швидко, палички бісквіта. Складайте їх щільно в форму, дно якої промажте сиро-вершковим кремом. Зверху на савоярді нанесіть шар другої частини крему.
5
Повторіть процедуру, знову викладіть печиво таким же способом. Останній шар савоярді покрийте третьою частиною крему. Верх тірамісу обсипте гарненько порошком какао.
6
Готовий десерт накрийте харчової плівкою. Залиште настоятися, просочитися у прохолодне місце. Через 4-5 годин подавайте класичний тірамісу до чаю або кави. Попередньо оновіть десерт, знову покрийте какао порошком. Або покрийте мигдальними пластівцями, цей варіант допустимий.
Відео по темі