Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home / Їжа / Бараняча грудинка, тушкована з картоплею

Бараняча грудинка, тушкована з картоплею

Новий рік – рік Синьої Вівці. Так чому б не поставити на стіл що-небудь відповідне? Наприклад, страву з баранини.

Вам знадобиться
  • – 1 кг баранячої грудинки;
  • – 1,5 кг картоплі;
  • – 2 головки цибулі;
  • – 1-2 ст. л. борошна;
  • – 2 лаврових листа;
  • – 6 горошин запашного перцю;
  • – 1/2 ч. л. зіри;
  • – 800-900 мл бульйону (або води);
  • – топлене (вершкове) масло;
  • – 2 зубці часнику;
  • – петрушка або кінза;
  • сіль;
  • – мелений перець.
Інструкція
1
Вимийте баранячу грудинку добре під холодною проточною водою. Струсіть зайву рідину з неї і обсушити паперовими рушниками. Так вона не буде вислизати з рук під час нарізки і ви не поранитися (всяке буває). Грудинку наріжте порційними шматками з реберної кісткою.
2
Тепер шматочки порізаної грудки промийте під проточною водою і добре очистіть їх від осколків реберних кісток. Знову обсушіть ребра паперовими рушниками. Натріть їх сіллю і свіжомеленим перцем і обваляйте в борошні. Струсіть надлишки борошна.
3
Очистіть цибулю і наріжте півкільцями. Картоплю вимийте, очистіть, знову промийте і наріжте великими часточками.
4
В толстодонной чавунній сковороді розтопіть масло і зніміть піну. Добре нагрійте його і обсмажте в ньому шматочки баранини з двох сторін до рум’яної скоринки. Перекладіть обсмажене м’ясо в миску.
5
Викладіть половину нарізаних скибочок картоплі і стільки ж нарізаного лука в чавунну каструлю або гусятницю. Посоліть і поперчіть овочі і добре перемішайте. Додайте кілька горошин запашного перцю і лавровий лист. Зверху картоплі викладіть обсмажену грудинку, а на неї залишився картоплю і цибулю. Злегка посоліть, поперчіть, додайте зіру, лавровий лист і кілька горошин запашного перцю. Влийте в каструлю/качатник воду або бульйон.
6
Поставте каструлю на вогонь і доведіть вміст до кипіння. Зменшіть вогонь і накрийте каструлю кришкою. Тушкуйте баранину з картоплею і цибулею 1,5-2 години при слабкому кипінні. Готове блюдо викладіть на тарілку, посипте рубаним часником і зеленню і подавайте на стіл.